A Szotarjelentese.com segítségével egyszerre több ezer szótárban kereshet. Keresőmotorjainkhoz a felhasználók több ezer szó jelentését adták hozzá. Minden szót és jelentést szívesen látunk. Ezek lehetnek nevek, bonyolult szavak, szleng, idegen nyelvű vagy akár saját kitalált szavak. Tegyen bennünket és más látogatókat boldoggá, adjon hozzá egy szót!. Jelentés hozzáadása.

Legújabb jelentések
0   0

kástu


Ónállóan.A lakóháztól független, földszintes,- de módosabb paraszti portáknál emelets-paraszti élelmiszer tároló épület-
-Az Őrségben ,a neve , ķástu"= kastélya. Az Zalaegerszegi Falumúzeumban, Kustánszeg részét képező Parasza falucskábol áll ,,az utolsó gócseji( itt) ,,kasté,""= kastél(y) másolatát
- Az épület Szlovéniában 2 skanzenben is megtalál ható. NEVE: ķašte
- - Horvátországban, js ugyanez a neve
-- AUSZTRIÁBAN :: KASTEN,A NEV-E- -A kitting ,nem földkunyhó ,hanem egysejtű, źártkerti ( szőlőhegyi) pince- I-Itt, ez csak földfeletti épület. Ilyen , a Cákon lévő gesztenyés pincesor0
Hajba Sandor - 2022. június 1. 0:00:00 GMT

2   0

meme


digitális tartalmak olyan csoportja, amelyek tartalmilag, formailag és / vagy álláspontjukat tekintve közös jellegzetességekkel bírnak, létrehozójuk tisztában van más hasonló tartalmak létezésével, továbbá nagy számú felhasználó az interneten terjeszti, utánozza és / vagy módosítja őket.
Szabó Loretta - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

3   4

HB


Hülye Barom - használhatod arra, hogy kiadod magadból a véleményedet diszkréten, neked könnyebb, de senki nem érti. Sőt azt hiszi vki szülinapos, amitől kellemetlenül érzi magát hogy Ő meg elfelejtette. Mármint a Hülye Barom :-)
Én - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

0   0

Alkaioszi-strófa


Nem értem ésszel honnan is ér a szél
Mert egyszer innen zúdul az ár felénk
Majd onnan így futunk e kettős
Vész közepette sötét hajónkkal
anonim - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

3   2

ösztön


*ÖSZTÖNÖS
(ösztön-ös) mn. tt. ösztönös-t, v. ~et, tb. ~ek. 1) Szuróféle eszközzel ellátott. Ösztönös bot. 2) Akit, vagy amit ösztönözni kell, hogy valamit tegyen, tunya, lassú. Az igás baromra vonatkozva máskép: hajtós.
Magyar - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

1   0

PAMPUSKA


Vágfarkasdon a "pomposka" a kenyérrel együtt sütött tészta, amit kockára vágva, forró vízben, vagy tejben rövid ideig áztatták és darált mákkal és cukorral megszórva tálalták, tulajdonképpen guba.A fánkot Farkasdon "siskának" hívták.
Vígh-Mikle Sándor - 2022. március 4. 0:00:00 GMT

Oldal:
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10