csinaljunkpenzt.hu

Website:http://www.csinaljunkpenzt.hu
Pozitív szavazatok elfogadva3
Negatív szavazatok elfogadva3
Karma:-1 (pozitív szavazatok-negatív szavazatok)0 megszerzett jelvény

Nem található jelvényDefiníciók (289)

1

1   0

channel


Csatorna. Az árfolyam grafikonon egy időszak csúcspontjait összekötő trendvonalból és a vele párhuzamos mélypontokat összekötő trendvonalból kapjuk. Az árfolyam gyakran egy csatornában meghatározhaót kereskedési sávban mozog. A csatornát alkotó trendvonalak gyakran ellenálláskét/támaszként funkcionálnak.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

2

1   0

liquidity


Likviditás, az a mérőszám ami mellett egy adott mennyiségű részvényt venni vagy eladni különösebb árváltozás nélkül lehet megtenni. Egy likvid részvény jellemzője, hogy nagyon magas a forgalma.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

3

1   0

short squeeze


A shortolók kifacsarása. Akkor következik be, amikor nagyon sokan vannak short pozícióban, vagyis spekulálnak árfolyamesésre, de az ehelyett gyorsan és nagymértékben emelkedni kezd, ami arra készteti vagy kényszeríti őket, hogy vásárlásokkal lezárják pozíciójukat, ami további gyors áremelkedést indukál.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

4

0   0

abandoned baby


Egy igen ritka fordulós alakzat, amikor az árfolyam grafikonon egy rés után egy Doji alakul ki, majd egy újabb rés után az ellenkező irányba indul az árfolyam.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

5

0   0

above the market


Olyan limit megbízás, amely magasabb árszintre vonatkozik, mint az aktuális árfolyam. Ha a piac de nem éri el ezt az árszintet, a megbízás nem teljesül.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

6

0   0

absolute breadth index


Az árfolyam mozgását teljesen figyelmen kívül hagyó piaci indikátor, amely a New York Stock Exchange-en folyó aktivitást és volatilitást méri. Kiszámításához a növekvő árfolyamú részvények számát ki kell vonni a csökkenő árfolyamúakból.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

7

0   0

absolute price oscillator


Olyan indikátor, amely két exponenciális mozgóátlag különbségét számolja, nem százalékosan. Az MACD indikátorhoz is hasonlóan az APO a rövidebb távú mozgóátlagból vonja ki a hosszabb távút.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

8

0   0

accredited investor


Akkreditált befektető. A fogalmat az SEC Regulation D szabályozza az Egyesült Államokban, hazánkban a 2005. évben módosított Tőkepiaci Törvényben található az ide vonatkozó rendelkezés. Bár egy privát befektetési cégben általában 35 a tulajdonosok maximális száma, az akkreditált befektetők ez alól felmentést élveznek. E [..]
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

9

0   0

accrued interest


Felhalmozott kamat, amely az utolsó kamatfizetés óta árazódott be az árfolyamba.
Forrás: csinaljunkpenzt.hu

10

0   0

accumulation


Akkumuláció. Részvények vagy más értékpapírok nagymértékű vásárlása anélkül, hogy az árfolyam túlságosan nagyot emelkedne. Az árfolyamcsökkenések után rendszerint bázisépítés történik, ahol sokáig oldalazik a kurzus. Ezalatt a jól informált vagy bátrabb nagybefektetők gyűjtögetni kezdik a papírokat, rendszerint [..]
Forrás: csinaljunkpenzt.hu


Ahhoz, hogy megtekinthesse az összes 289 definíciót, kérjük jelentkezzen be.