weboldaltar.hu

Pozitív szavazatok elfogadva5
Negatív szavazatok elfogadva1
Karma:3 (pozitív szavazatok-negatív szavazatok)0 megszerzett jelvény

Nem található jelvényDefiníciók (57)

1

2   0

web


A web alkalmas arra, hogy a híreket színesebb formában jelentesse meg. Weblapok összeállíthatóak címekből, képből és szövegből, így a végeredmény hasonló egy hagyományos újsághoz. Azonban ez a webes megjelenés kiegészíthető animációkkal és hangeffektusokkal.
Forrás: weboldaltar.hu

2

1   0

blogger


Az a személy, aki a blogra tartalmakat, bejegyzéseket ír.
Forrás: weboldaltar.hu

3

1   0

internet


Az Internet számítógépes hálózatok világhálózata, amely körbeöleli az egész Földet, összekapcsolva az egyéni felhasználókat egymással és a hivatalos szervekkel, globális számítógépes hálózatok hálózata.
Forrás: weboldaltar.hu

4

1   0

offline


Olyan üzemmódot értünk alatta, amikor a számítógép nincs csatlakoztatva a hálózatra, ezért csak a tárolt adatokat lehet használni. Ilyenkor adatokat fogadni és küldeni sem lehet. Olyan felhasználóra is vonatkozik, aki tud csatlakozni az internethez, de pillanatnyilag egyéb okok miatt nem elérhető.
Forrás: weboldaltar.hu

5

0   0

tudástár


a
Forrás: weboldaltar.hu

6

0   0

adwords


A Google online hirdetési rendszere, amelynek az alapja a kattintás alapú fizetett hirdetések, ami azt jelenti, hogy a hirdetőknek csak a hirdetésre kattintások után kell fizetni. Ha rákeresünk valamilyen szóra a Google-on, a normál, organikus találtok felett fogja kidobni ezeket a fizetett hirdetéseket az oldal.
Forrás: weboldaltar.hu

7

0   0

analytics


A Google egyik díjmentes szolgáltatása, részletes tájékoztatásokat ad a webhely látogatóiról. Információt ad arról, hogy hogyan találták meg a cég honlapját, a látogatókat demográfiai adatok segítségével csoportokra bontja, stb. Ezeknek az adatoknak a birtokában eredményesebben lehet javítani a weboldal megtérülési muta [..]
Forrás: weboldaltar.hu

8

0   0

banner


Egy olyan online felületen megjelenő hirdetés típus, amely általában nem a tartalomba ágyazva jelenik meg, hanem a tartalom melletti részeken vagy külön pop-up ablakokban. Lehet statikus (plakátszerű) vagy dinamikus (mozgó képkockákból álló). Amikor a felhasználó rákattint erre, automatikusan a hirdető weblapjára érkezik. Á [..]
Forrás: weboldaltar.hu

9

0   0

bejelentkezés


A felhasználó regisztráció után, olyan tartalmakhoz tud hozzáférni bejelentkezéssel, ami csak a regisztrált felhasználók számára érhető el. A bejelentkezéshez általában a felhasználónévre/e-mail címre és egy jelszóra van szükségünk.
Forrás: weboldaltar.hu

10

0   0

biztonsági időzár


Egy biztonsági elem, amely biztosítja a kijelentkezést, ha megszűnik az aktív kapcsolat. Tehát ha egy előre meghatározott ideig nem történik aktivitás, akkor a honlap automatikusan kilépteti a felhasználót. Főleg akkor hasznos, ha a felhasználó nyilvános helyről jelentkezik be - ahol más is használhatja utána a számítógépe [..]
Forrás: weboldaltar.hu


Ahhoz, hogy megtekinthesse az összes 57 definíciót, kérjük jelentkezzen be.